недеља, 25. септембар 2011.

РЕЦЕПТИ У СТИХУ - БЕЗ(ПРЕ)КОРНА КРОМПИРУША

Пошто сам озлоглашен због своје опседнутости римом, и неколико особа ми је рекло: "Ти би бре и Народни кувар уримовао..."
И ја кренух...Да их послушам...
Али не кренух од Народног кувара, него од једног рецепта из мог краја, кога нема у куварима...
Пробајте, лако и лепо...

БЕЗ(ПРЕ)КОРНА КРОМПИРУША

Кромпируша? Позната фора...
- Јесте, али је ова без кора!

Одбезекни се у овом часу
као за класичну припреми масу:

наренда се кромпир, рецимо кило
лук се насецка, кол'ко ти мило,

бар две-три главице, (наравно црни)
док ти од суза и нос не утрни.

Соли и бибера додај такође,
кашика уља у обзир дође,

и пар кашика брашна се дода
тек да се скробна упије вода,

то се на тепсију спљеска, поравна
и процедура је готова главна

на самом крају, кад је најврелије
павлаком, ал’ правом лепо се прелије

Шта? Холестерол имаш виши?
Онда због здравља гушта се лиши...

Aли без павлаке или кајмака
куса и ћелава пита је свака

Нема коментара:

Постави коментар